Оскар 2020» - став тріумфом для південнокорейського кіно. Фільм «Паразити» отримав нагороди за найкращий оригінальний сценарій, за найкращий фільм та за кращого режисера.
Вперше в історії головний «Оскар» дістався фільму, знятому не англійською мовою.
Пон Чжун-Хо був шокований: він не готував три промови й тому два рази повторив, що нап'ється після церемонії, а заразом заявив, що поділився б нагородою з іншими, будь у нього така можливість.
Фільм «1917» отримав статуетки за операторську роботу, спецефекти та зведення звуку — ті області, в яких картина по-справжньому відзначилася. Багатьох здивувало, що Академіки дали статуетку за графіку: вона є більш ніж в 90% кадрах фільму, але її не видно (хоча в цьому якраз сенс).
Перші «Оскари» у своїй кар'єрі на церемонії отримали Тайка Вайтіті («Кращий адаптований сценарій») і композитор «Джокера» і «Чорнобиля» Хільдур Гуднадоуттір.
Зворушлива мова останньої явно додала плюсів в карму Академії: якщо жінки не потрапили в режисерську номінацію, то відзначилися в інших. Тим більше, що жінка не вигравала в цій категорії вже 20 років.
Бред Пітт вперше взяв «Оскар» як актор, до цього у нього була тільки продюсерська нагорода, а Хоакін Фенікс в принципі ніколи раніше не вигравав заповітну статуетку.
На відміну від Пон Чжун-Хо, Фенікс явно чекав перемоги і готувався. Другий Джокер з «Оскаром» в історії згадав про своє покійного брата — Рівері Феніксі, який помер від передозування наркотиками в 1993 році.
Мова актора виявилася філософською: він заговорив про те, що сучасні люди втрачають зв'язок з природою і беруть у неї ресурси, не замислюючись.
Я думаю, ми занадто сильно віддалилися від природного світу. Багато з нас винні в егоцентричних поглядах, ми віримо в те, що ми — центр всесвіту. Ми йдемо в природний світ і грабуємо його ресурси.Ми думаємо, що у нас є право штучно запліднювати корову і красти її дитя, навіть коли її крики й муки очевидні. Потім ми беремо молоко, яке належало її теляті, і додаємо в нашу каву або в пластівці.
Хоакін Фенікс
Фенікс вважає, що люди бояться змін, тому що вірять в те, що ті обов'язково зажадають жертв. Але він вважає, що людство знайде вихід.
Я був негідником все моє життя, я був егоїстичним. Іноді я був жорстоким, іноді зі мною було важко працювати, і я вдячний за те, що так багато людей в цьому залі дали мені другий шанс.
Хоакін Фенікс
Головною невдачею вечора став «Ірландець», який не отримав жодної нагороди при 10 номінаціях.
Кращий фільм
Кращий режисер
Коли я ходив до школи, я вивчав фільми Мартіна Скорсезе. Просто бути номінованим було великою честю. Я ніколи не думав, що зможу виграти.
Пон Чжун-Хо
Краща жіноча роль
Краща чоловіча роль
Краща жіноча роль другого плану
Краща чоловіча роль другого плану
Кращий іноземний фільм
Кращий анімаційний фільм
Кращий адаптований сценарій
Кращий оригінальний сценарій
Краща операторська робота
Кращий монтаж
Кращий документальний фільм
Кращий короткометражний документальний фільм
Кращий короткометражний фільм
Кращий анімаційний короткометражний фільм
Кращі спецефекти
Кращий дизайн костюмів
Кращий грим і зачіски
Краща робота художника-постановника
Кращий оригінальний саундтрек
Найкраща пісня
Кращий монтаж звуку
Краще зведення звуку
Щоб залишити тут коментар, ви маєте зареєструватися. Якщо ви вже зареєструвалися, увійдіть у систему. Якщо ви не зареєструвалися, зареєструйтесь і увійдіть у систему.